عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 18 تير 1393
بازدید : 1105
نویسنده : مهدی

تصویب کلیات طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی؛

مخالفان: آزادی را از احزاب نگیرید/موافقان: حدود فعالیت احزاب رعایت وحدت ملی و اسلامی است

حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه، کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل به عنوان مخالف این طرح و محمد دهقان نماینده طرقبه و مهدی دواتگری نماینده مردم مراغه نیز به عنوان موافق این طرح اظهاراتی را بیان کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدسعید حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه در مخالفت با طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی با استناد به اصل 26 قانون اساسی اظهار کرد: این اصل با صراحت بیان می‌کند که هیچ کس را نمی‌توان از شرکت در احزاب منع کرد.

وی افزود: هدف اصلی طرح شاید تحقق یافتن این اصل قانون اساسی باشد اما در ماده 5 به نوعی نقض غرض صورت گرفته است و به بیان مصادیق اشخاصی پرداخته که حتی امکان محرومیت آنها از حقوق اجتماعی نیز وجود دارد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس افزود: نه تنها برای محرومیت اشخاص از این حقوق اجتماعی مدتی تعیین نشده بلکه مرجع ذیصلاح نیز مشخص نیست.

محمد دهقان نماینده مردم طرقبه در موافقت با طرح مذکور، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در کشور لازم است و مجلس باید به آن بپردازد بحث فعالیت احزاب است. از آغاز مجلس هشتم گروهی در مرکز پژوهش‌ها در جلساتی به دنبال بررسی چنین طرحی بودند که البته طرحی در آن زمان تهیه شده و به دولت هم داده شد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون آنچه به صحن علنی مجلس آمده است طرح پخته و قابل دفاعی است و در جزئیات نیز قابلیت بررسی را دارد.

نماینده مردم طرقبه همچنین با اسناد به اصل 26 قانون اساسی، گفت: این اصل تاکید کرده که فعالیت احزاب آزاد است مگر اینکه مخل ضوابط اسلامی باشد.

دهقان ادامه داد: امام خمینی (ره) نیز قبل از پیروزی انقلاب بر ضرورت کار تشکیلاتی تاکید داشتند که حزب جمهوری اسلامی یکی از آنها است. همچنین مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های مختلف در دو سال پیش در کرمانشاه گفتند معتقد به فعالیت تشکیلاتی و حزبی هستیم البته نه آنچه که در غرب مطرح است. زیرا حزبی که در ایران تشکیل می‌شود متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: در سال 60 قانون احزاب تصویب شده و تا الان بررسی نشده لذا طرح مذکور کار فنی و کارشناسی را بر روی این طرح انجام داده است.

نماینده مردم طرقبه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در نوع فعالیت احزاب وجود داشت این بود که اگر عده‌ای خواستار تشکیل حزب بودند کمیسیون ماده 10 احزاب این اجازه را به آنها می‌داد اما ما شاهد هستیم که احزاب فولکسی در این کشور زیاد بودند اما از این احزاب فقط اسم مانده است.

بر اساس این گزارش، کمال‌الدین پیرموذن نماینده اردبیل نیز در مخالفت با طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، گفت: ما نظام پارلمانی را پذیرفته‌ایم اما تعصب توانمند را باور نداشته‌ایم.

وی تصریح کرد: نظام پارلمانی ناکارآمد مفهومی نداشته و نارسا است در حالیکه احزاب در ساختار مردم‌سالاری بخشی از حاکمیت هستند و باید در ایران نیز چنین نقشی داشته باشند.

نماینده مردم اردبیل افزود: بر اساس قانون اساسی فعالیت احزاب به عنوان یک رکن و پایه مردم‌سالاری دینی دیده شده است. این آزادی را نباید از احزاب گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با این طرح شاهد دخالت نهاد قدرت در تاسیس احزاب خواهیم بود.

مهدی دواتگری نماینده مردم مراغه نیز در موافقت با این طرح، گفت: با در نظر گرفتن پیشرفت‌های سیاسی و تجاربی که طی این سال‌ها برای کشور به وجود آمده است اصلاح قانون احزاب اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: در مواد مختلف این طرح آزادی به صورت شفاف تبیین، تاکید و تشریح شده است. احزاب حقوقی دارند و حدودی، حدود آنها رعایت وحدت ملی و اساس اسلام است. قانون اساسی چنین اجازه‌ای نداده که کسی بیاید و تمامیت ارضی کشور را زیر سوال ببرد.

محمدرضا خباز معاون تقنینی معاونت پارلمانی رییس جمهور در مورد طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در سخنانی اظهار کرد: این که برخی از مخالفان مطرح کردند مقداری از درآمد احزاب از قانون هدفمندی یارانه‌ها باید تأمین شود این گونه نیست. زیرا قانونگذار اعلام کرده درآمد هدفمندی یارانه‌ها باید در مسیر تولید، بهداشت و صنعت هزینه شود.

خباز افزود: در این طرح دولت موظف شده تا همه ساله در بودجه‌های سنواتی درآمدهایی را برای احزاب پیش بینی کند اما با توجه به اظهار نظر شورای نگهبان نمی‌توان دولت را ملزم کرد تا بار مالی را در بودجه های سنواتی منظور کند.

وی همچنین افزود: قانون باید جامع و مانع باشد نه اینکه یک گروه سیاسی بخواهد گروه دیگری را حذف کند.

خباز خاطرنشان کرد: دولت یازدهم در تصویب این طرح نظر مخالفتی ندارد و اظهار نظری نکرده است و اگر با این امر مصوب شود در آینده ممکن است شورای نگهبان ایراد بگیرد.




:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,

مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








................................................................. شاید از اول نباید عاشق هم می شدیم این درست... اما جدایی اشتباهی دیگر است در شب تلخ جدایی عشق را نفرین مکن این قضاوت... انتقام از بی گناهی دیگر است ./ mehdi.poormoheb@gmail.com *** https://telegram.me/mahdipoormoheb *** ................................. ***

نظر شما در مورد وبلاگ چیست؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مراغه کهن شهر ایران و آدرس nuga.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1499
بازدید دیروز : 287
بازدید هفته : 1499
بازدید ماه : 3214
بازدید کل : 9680
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 2


RSS

Powered By
loxblog.Com